Puolikuun Tarinat

Petetyt II

Ensikuulumiset

Grey minepathPainostava pimeys, klaustrofobinen ympäristö ja jatkuvat yhteenotot pimeähaltioiden kanssa eivät olleet helppoa viidelle, vuorten uumenissa matkaavalle ystävykselle. Matka vuorten alitse oli pitkä ja harmikseen seikkailijajoukko joutui viettämään pitkän ajan, ja jopa lepäämään, tässä vaarallisessa ja ahdistavassa paikassa. Lopulta ystävykset kuitenkin saavuttivat vuorten pohjoispuolen, jossa he ottivat yhteen syväkääpiöryhmän kanssa. Kukistettuaan vihamieliset vastustajansa, joukkio poistui luolastosta kääpiöiden tekemän aukon kautta.

Petettyjä tervehti Szephyrian syksyisen lehtimetsän lisäksi joukko aseistautuneita ihmisiä, jotka esittelivät itsensä osaksi läheisen kylän miliisiä, ja kehottivat tulemaan mukaan. Ilman syvempiä syitä epäillä ystävällisen oloisia miehiä, seikkailijat päättivät seurata heitä. Matka kuitenkin jäi lyhyeksi kun toinen aseistautunut joukkio pysäytti matkalaiset, samalla esittäytyen oikeaksi miliisiksi ja väittäen alun perin miliisiläisiksi esittäytyneitä kulttilaisiksi. Nähtyään Malttarwan miliisin symbolin ja kuultuaan joukkion johtajaa, Ter Ziprickiä, Petetyt päättivät uskoa tätä juuri ilmestynyttä ryhmää ja surmasivat valejoukon jäsenet, jotka todella osoittautuivatkin kulttilaisiksi; ryhmän oletetulta johtajalta löytyin sinettisormus, jossa oli punainen pääkallo.

Taistelun jälkeen Ziprick miehineen saattoivat seikkailijat Malttarwan kylään, jossa heille annettiin ruokaa ja yösija. He myös tapasivat Cayleanin, puolihaltian, joka oli kylässä vierailulla setänsä kanssa, tarkoituksenaan tutkia magian saloja siellä.

Ennen nukkumaanmenoa Tia-oro ja Asselchen menivät tapaamaan Ziprickiä hänen kehotuksensa mukaan, kun taas Akim, Derek ja Seyna jäivät majataloon keskustelemaan Cayleanin kanssa. Miliisin kapteenin luona kaksikko oppi, että Szephyria on sisällissodassa hulluksi tulleen arkkimaagi Zee Najin ja Pyhän Keihään, Ars Metexin, jakaessa kansan kahtia. Kapteenin puhe kuitenkin keskeytyi voimakkaan suden ulvonnan täyttäessä viileän syysillan. Ziprick painui saman tien ulos, Tia-oro ja Asselchen perässään. Kylää oli nähtävästi terrorisoinut harvinaisen aggressiivinen susilauma, joka puheiden mukaan oli tappanut jopa yhden kyläläisistä. Tilanteen rauhoituttua Ziprick palasi kotiinsa, toivottaen hyvät yöt, ja jättäen seikkailijat pohtimaan hänen tekemäänsä pyyntöä susien tappamiseksi.

Seuraavana aamuna Petetyt ja ryhmän mukaan lyöttäytynyt Caylean päättivät korvata kapteenin majatalon omistajan vieraanvaraisuuden lähtemällä kylää häirinneen susilauman perään. Ziprick ehdotti läheistä metsäaukiota tai luolaa susien lepopaikaksi, ja ryhmä päättikin tarkastaa Cave tunnelluolan ensimmäisenä. Päätös kuitenkin osoittautui huonoksi kun luolalta löytyi susien sijaan vihainen harmaakarhu, joka oli valmis tappamaan pesähäiriköt.

Taistelu karhun kanssa oli raaka ja ankara seikkailijoiden huomattavasta ylivoimasta huolimatta ja Akimin puolustaessa muita villieläimen hyökkäyksiltä, hän sai kuolettavan iskun ja kaatui maahan tuhkana – epäilemättä kaikkien yllätykseksi. Tilanne näytti synkältä kamppailevalle joukkiolle – varsinkin kun Caylean oli hylännyt heidät Akimin tuhkauduttua, ja näytti muuttuvan toivottomaksi kun lauma susia ilmestyi metsänrajasta ja syöksyi suoraan taistelevaa nelikkoa päin. Heidän onnekseen sudet hyökkäsivätkin karhun kimppuun ja onnistuivat lopulta tappamaan raivoavan eläimen, mutta ei ennen kuin se oli saanut toisen uhrinsa – Derekin.

Ennen paluutaan takaisin Malttarwaan, kolme selviytyjää oppivat susia johtavalta ja ihmiskieltä puhuvalta worgilta, että lauma oli paennut etelään pohjoisen epäkuolleita ja että koko asia Malttarwan kanssa oli väärinkäsitys; kuollut kyläläinen oli yksi nyt kuolleen karhun useista uhreista.

Loppujen lopuksi ryhmä palasi takaisin kylään kantaen Derekin ruumista mukanaan. He selittivät susilauman aikeet ja veivät Derekin kylän kappeliin hautausvalmisteluja varten.

Hautajaisten jälkeen jäljelle jääneet jatkaisivat pohjoiseen, Luarkan kylään.

Comments

Aamaxu

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.